Nytt semester

Margareth_hagen

Av dekan Margareth Hagen

N√• ligger oppstartuken bak oss. Nyg√•rdsh√łyden og HF-bygningene er aldri s√• fulle av liv som i disse dagene. Om lag ¬† 1000 nye studenter har i √•r valgt √• studere et humanistisk fag. I tillegg kommer ca. 160 tilreisende studenter fra hele verden. Mange har vist oss tillit.

P√• velkomstm√łtet p√• mandag fylte ferske HF-studenter hele Grieghallen. Den store konsertsalen var full av unge, spente og v√•kne mennesker. Vi har √łnsket nye studenter velkommen i √•pningsseremonier i p√łsregnet i Nyg√•rdsparken, i Grieghallen, i auditoriene p√• Sydneshaugen, i studiestartgruppene og p√• de mange fagvise orienteringsm√łtene. Det har v√¶rt lagt ned mye arbeid i forberedelsene til √•rets oppstart.

Sv√¶rt mange av fagene tilbyr i √•r programspesifikke f√łrstesemesteremner. Det er en viktig endring. √Ö integrere studentene i fagmilj√łet fra f√łrste semester av vil trolig skape bedre sosial og faglig tilh√łrighet og v√¶re med p√• √• styrke studiekvaliteten.

De frivillige studentene som har bidratt til √•rets fadderuke fortjener en stor takk for innsatsen og entusiasmen. Erfarne studenter har s√łrget for at de nye studentene er blitt kjent med hverandre og blitt introdusert for mange av de fagsosiale m√łteplassene.

Helgens BT-magasin minnet oss om at det √• v√¶re student i Bergen er noe unikt. Studiemilj√łet p√• HF, atmosf√¶ren p√• lesesalene, i kantinen p√• Sydneshaugen skole og i k√łene p√• utestedene er minner som forener tidligere og n√•v√¶rende studenter. Vi har en historie √• forvalte, og mye √• v√¶re stolt av: HF-bygningene og Nyg√•rdsh√łyden er fulle av regnfullt √•ndsliv.

Jeg h√•per at alle de nye studentene vil f√• erfare at de er kommet til et sted der de blir tatt p√• alvor og der det stilles krav til dem. Ved alle l√¶resteder styrkes studiekvaliteten gjennom gode sosiale rammer og sterke pedagogiske opplegg. Vi har i tillegg til dette noe eget √• tilby, nemlig forskning. Jeg h√•per at vi sammen kan bli enda mer bevisste p√• og flinkere til √• synliggj√łre forskningen, slik at studentene oppmuntres til √• fortsette med en mastergrad. Jeg tror vi kan bli enda flinkere til √• invitere studentene til samtaler, fagseminarer og gjesteforelesninger. Vi b√łr informere om forskerkonferansene og ogs√• oppfordre studentene til √• delta p√• disputasene. En doktordisputas viser klart hva et forskningsfag er og hva slags problemstillinger det arbeides med p√• HF.

Vi har travle, rike og interessante måneder foran oss.

Godt semester!